Tilbake

ALO - alltid

I konserten ALO blir vi kjent med barndomsvennene Marit og Klemet som tar dere på en reise i samisk musikkverden. Marit Hætta Øverli og Klemet Anders Buljo er anerkjente samiske musikkunstnere som er barndomsvenner i virkeligheten. De har spilt sammen siden 80-tallet og i 2015 lanserte de albumet ALO.

I ALO forteller de om vennskap og om hvordan det er å vokse opp i samisk kultur. Historiene kommer fram gjennom joik og musikk, i både tradisjonsrik samisk og moderne form. ALO er et samisk ord og oversettes til "alltid". På samme måte som vi ønsker at vennskapene fra barndommen skal vare for alltid. Under konserten har musikerne med seg Snorre Bjerck på trommer og perk.

Lærerveiledning

Bruk konserten i samfunnsfagsundervisningen!

Kompetansemål 1.-4. trinn, samfunnsfag:«fortelje om samane, urfolket i Noreg, og om sentrale trekk ved kulturen og levekåra til samane fram til vikingtida»

Kompetansemål 5. - 7. trinn, historie:«gjere greie for nasjonale minoritetar som finst i Noreg, og beskrive hovudtrekk ved rettane, historia og levekåra til dei nasjonale minoritetane. »


Om utøvere og produsenter

  • Arrangert av: Nordland fylkeskommune
  • Kunstnere/grupper: Marit Hætta Øverli,Snorre Bjerck og Klemet Anders Buljo
  • Idé/opplegg: Artistene i samarbeid med produsent Morten Brenne, Rikskonsertene

Om kunstner / utøver / gruppe

Publikumskommentarer

Flott forestilling med fengende tema og musikk. En av de tøffe gutta i klassen sa det så godt etterpå: "Det der va sykt kult!" Marit var flink å engasjere elevene, spesielt til å aktivisere de som ble urolige.  Ved et tilfelle stilte en elev et spørsmål om noe som egentlig akkurat var sagt - husk at elevene dere får som publikum har ulikt utstyr i bagasjen sin, og det kan være en grunn til slike spørsmål, annet enn at de ikke følger med, så det er viktig å møte alle spørsmål på en god måte. Publisert av: Siv Astrid T (klasse - Frydenlund ) – 22.9.2017 21:22