Aust-Lofoten videregående skole

Aust-Lofoten videregående skole

Postadresse: Postboks 237, 8301 Svolvær

Besøksadresse: Gymnasgata 13, 8301 Svolvær

Telefon: 76046102/95068122

Kontaktperson: Ole Jørgen Farstad, 75655000, 47880780, olefar@vgs.nfk.no

Antall produksjoner: 4

  • Alle

Fjell, Folk og industri - Museum Nord

Kulturarv, Trinn: VG1
Naturlandskapet i Nordland består av fjell i utallige varianter, forskjellige farger og utforminger. Fjellsider og knauser er slipt og formet etter isbreer og vær, og mennesket har satt sitt spor med omfattende bergverksvirksomhet i mange hundre år. Bergverksindustrien førte til tilflytting av arbeidskraft og befolkningsvekst, og bidro samtidig til teknologisk utvikling som fortsatt setter spor i landsdelen.Elevene introduseres i generell geologi, men dypdykk i interessant geologi for området. Elevene får innblikk i hvem menneskene var som startet letingene etter ressursene som lå gjemt i fjellet, og hvor kom kapitalen i fra. I tillegg til kulturarven som er igjen i dag.

Forfatterbesøk Ørjan Nordhus Karlsson

Litteratur, Trinn: VG2
Ørjan Nordhus Karlsson er fra Bodø, men bor i dag i Oslo.Han debuterte som forfatter i 2004. Han har han et opplegg for VGS der han snakker om scifi/dystopier og hva vi kan lære av dem (hvorfor de er så aktuell i vår tid).Dette er et opplegg på en skoletime. 

KaviarFactory - Creation of a moment

Visuell kunst, Trinn: VG1-VG3
I utstillingen "Creation of a moment" ser KaviarFactory på fotografiet og betydningen av denne kunstformen.Med trettien internasjonale og nasjonale kunstfotografer, presenterer KaviarFactory forskjellige tilnærminger til fotografering og utfordrer våre ideer om hva et fotografi kan være i det 21. århundre.Besøk på årets utstilling på Kaviarfactory i Henningsvær for utvalgte klasser på Aust-Lofoten og Vest-Lofoten vgsDKS Nordland dekker utgifter til skyss.

Nowhere to hide

Film, Trinn: VG1-VG3
På flukt fra IS
Vi møter sykepleieren Nori Sharif. Han får et videokamera av regissøren Zaradasht Ahmed, og skal dokumentere sin hverdag i det krigsherjede Irak. Opptakene blir satt sammen med regissørens egne opptak av Nori og hans familie.
Opptakene starter i 2011 når amerikanerne trekker seg ut, og pågår til 2016. Gjennom Noris unike opptak ser vi den meningsløse volden stadig øke, og sikkerheten blir dårligere og dårligere i Noris landsby. Til slutt må Nori og hans familie selv legge ut på flukt fra IS.
Filmen har blant annet vunnet hovedprisen ved den prestisjefylte dokumentarfilmfestivalen IDFA, og «Amanda» for beste dokumentarfilm i 2017.
Uttrykksform
Åpne filter