Rana ungdomsskole

Rana ungdomsskole

Postadresse: Postboks 173, 8601 Mo I Rana

Besøksadresse: Johan Nygaardsvoldsgate 25, 8622 Mo I Rana

Telefon: 75 14 5000

E-post:Rana.ungdomsskole@rana.kommune.no

Kontaktperson: Dag Roald Djønne, dag.roald.djonne@rana.kommune.no, Kari Edvardsen, kari.edvardsen@rana.kommune.no (Rektor), Kurt Magne Almli, 95254363, 75 14 41 80 (Gruben ungdomsskole), kurtmagne.almli@rana.kommune.no, Tor Brovold, 75144320, Tor.Brovold@rana.kommune.no

Antall produksjoner: 4

  • Alle
  • VGS

Digital plakatkunst

Visuell kunst, Trinn: 9
Hadde det ikke vært kult å lage kunst på iPad med en digital penn? Nå har du sjansen! Tvillingbrødrene Robin og Rudi Gundersen fra Bodø har blitt kjent for sin digitale kunst med sine klare og spreke farger blandet med en sylskarp strek og store internasjonale samarbeid.Bli med inn i deres jobbunivers med iPad og digital penn og lær deg App'en Autodesk Sketchbook som vil brukt til å lage egne kunstplakater som kan stilles ut på skolen. Besøk gjerne hjemmesiden deres for se mer av arbeidet som Gundersons har gjort. 

IESTEV - Hunnbjørnen

Musikk, Trinn: 8-VG3
En konsert med den svensk-samiske joikeren, rapperen og samerettighetsaktivisten Maxida Märak og det Narvik-baserte klassiske kammerorkesteret MiNensemblet.Maxida Märaks hardtslående tekster og atmosfæriske joik sammen med MiNensemblets visuelle og drømmende toner er en frisk og spennende miks av musikksjangre som skal turnere i kommunene på Sør-Helgeland med denne høsten.

Påvirka

Film, Trinn: 8-VG3
Vi tror gjerne at oppfatninga av hvordan vi vil se ut kommer innenfra. Likevel er det slik at de fleste skifter stil til samme tid i takt med mote. "Påvirka" tar sikte på å bevisstgjøre målgruppen om påvirkningen vi blir utsatt for gjennom media og hvordan denne fører til trange - til dels umulige - normer for utseende.
Filmskaper Emilie Blichfeldt viser sin film «How do you like my hair?», en personlig historie som på humoristisk og varmt vis viser oss at skjønnhet kan være så mye mer - og så annerledes - enn det vi forventer.Ved å ta utgangspunkt i sitt eget ønske om å påvirke vil Blichfeldt vise hvordan vi er under en konstant strøm av påvirkning fra media. Hun argumenter for at dersom man ønsker å nærme seg frie og selvstendige valg, må man bli bevisst denne påvirkninga og forholde seg kritisk til den. Hun vil vise fram hvordan markedsføring fra utseendeindustri og strømmen av bilder fra underholdningsindustri understøtter hverandre og drar i samme retning. Hun vil særlig ta opp influencernes, og instagrammernes rolle.«How do you like my hair?» vant kritikerprisen på den norske kortfilmfestivalen i Grimstad i 2014. Filmen vant også prisen «Der grosse Klappe», på DOX! i Duisburg: En pris for politisk dokumentar for ungdom, kåret av en ungdomsjury.
Merk: eksakte turnédatoer vil komme på et senere tidspunkt. DKS Nordland tar direkte kontakt med skolene dette berører.

Romeo og Julie - Rana U (Nordland teater Ung)

Scenekunst, Trinn: 8-10
Samtiden preges av sosiale media som presser oss til å fremstå som vellykkede. Selviscenesettelser er et kjent fenomen blant unge mennesker, og denne forestillingens form er selviscenesettelsen.
Hele forestillingen videodokumenteres fortløpende av skuespillerne selv, og projiseres med flere simultane videoer på bakveggen akkompagnert av forskjellige former for musikk.Shakespeares ”Romeo og Julie” er den klassiske tragedien om ulykkelig kjærlighet. De to ikke få hverandre fordi foreldrene deres er i en blodig strid med hverandre.Vår ”Romeo og Julie” bygger på samtidens identitetsforståelse hvor både gutter og jenter kan se seg selv tidvis som objekt og tidvis som subjekt. I tillegg har erotikken i vår tid et omskiftelig og metroseksuelt element. Er det disse elementene som kanskje kan forhindre den klassiske tragedien i gravkammeret?Skrevet av William Shakespeare - bearbeidet av Rolf AlmeRegi/scenografi/kostyme: Rolf AlmeKoreograf: Denis de VisscherDramaturg: Nina GotlibsenLysdesign: Johan HaugenMed utøvere fra NT Ung – Nordland Teaters ungdomsgruppe

Uttrykksform
Målgruppe
Åpne filter