Sleneset oppvekstsenter

Sleneset oppvekstsenter

Postadresse: Otervatnet 1, 8762 Sleneset

Besøksadresse: Otervatnet 1, 8762 Sleneset

Telefon: 75091890, 95243542

E-post:mof.skole.adm@luroy.kommune.no

Kontaktperson: Liv Stenhaug, liv.stenhaug@luroy.kommune.no, Moflag Skole, 75091890, mof.skole.adm@luroy.kommune.no

Antall produksjoner: 6

  • Alle

Faleo

Musikk, Trinn: 8-10
Aleksander Kostopoulos er en av Nord-Norges mest aktive musikere, mest kjent som trommeslager og perkusjonist i bandet ISÁK, samt for Mari Boine, Adjagas, Moddi og rockeduoen Pil & Bue. Men med albumet «Faleo» står Kostopoulos på egne ben, for første gang som vokalist, låtskriver og soloartist.Når en trommeslager går solo vil man kanskje forvente en tydeligere rendyrking av det rytmiske, men bruken av samples og falsettvokal tar Kostopoulos i en mer melodisk og atmosfærisk retning. Sigur Rós, Bon Iver, Biosphere og Dj Shadow kan trekkes frem som sentrale musikalske innflytelser. Sjangermessig befinner han seg et sted mellom ambient, indie, hiphop, pop og jazz.Med «Faleo» er Kostopoulos også med på å utvide hva som forbindes med singer/songwriter-konseptet. Sju av de ni låtene på albumet er spilt inn live i studio med Kostopoulos bak både samples, trommesett og sang. Slik presenteres også låtene når de spilles live på konsert. Kostopoulos synger på nordnorsk, men titlene har ikke ord som kan gjenkjennes som noe allerede bestemt. Kanskje er det et resultat av at det som uttrykkes ikke kan sies med kjente ord, men trenger nye.Lokalet må blendes

Far din er en tyv

Litteratur, Trinn: 5-7
Far din er en tyv. Det sier alle til deg. Alle hater faren din, fordi han stjeler. Alle hater deg, fordi du har en far som er tyv. Hva gjør du da? Skal du slåss? Skal du gjemme deg? Skal du flykte? For du kan ikke nekte. Alle har rett. Far din er en tyv.«Jeg bodde her jo, alle bodde her, vi bodde her. På dette stedet. Alt var det vanlige. Men nå, akkurat nå, visste jeg at det ikke var noe vanlig mer. Nå var det annerledes.» Far din er en tyv. Hva gjør du? Alle vet at far din stjeler. Alle kjenner noen han har stjålet fra. Alle er sinte på far din. Men hva gjør du? Det er ikke du som har gjort noe galt. Du er bare den som har en far som stjeler. Det er derfor alle er sinte på deg. Ingen skjønner at det er deg det er verst for. At det er du som for alltid må ha en far alle hater. At folk hater deg fordi faren din stjeler.Bjørn Ingvaldsen leser, forteller og samtaler med elevene omkring boka Far din.Det er mulig at elevene har behov for å snakke om besøket og tematikken i boka i for- og etterkant. Forslag til for- og etterarbeid kan dere finne på denne lenka: ​​​​​​​http://bokslukerprisen.no/bjorn-ingvaldsen-far-din/Du kan lese utdrag fra boka her: http://bokslukerprisen.no/tekst/far-din/#bonusFor at besøket skal fungere som lesestimulering bør bøkene være tilgjengelig i forkant og etterkant. Undersøk gjerne om Skoleboksentralen ved Nordland fylkesbibliotek har klassesett å låne bort: skolebok@bfk.noNominert til ARKS barnebokpris 2016, nominert til Bokslukerprisen 2017, nominert til Nordisk råds barne- og ungdomslitteraturpris 2017. 

Pirater fra Karibien

Scenekunst, Trinn: 8-10
Pirater fra Karibien er en eksplosiv, gøyal teaterforestilling basert på den ikoniske filmen Pirates of the Caribbean: The Curse of the Black Pearl.Smeden Will Turner er på en eventyrlig ferd for å redde sin store kjærlighet Elizabeth Swann. Denne jakten får en uventet vending når han møter den beryktede piraten Jack Sparrow, som også har mistet sin store kjærlighet: skipet The Black Pearl. I skyggen av en urgammel Aztekerforbannelse må Will og Jack samarbeide for å vinne tilbake Elizabeth og skipet til Jack. I den lekne stilarten gestisk teater zoomer, klipper og ser vi scener spilt både baklengs og i slow motion. Det er en stilform der skuespillerne skaper sted, rom og karakterer kun ved hjelp av sine egne kropper - hvilket gjør forestillingen veldig turnévennlig, da det ikke er noe scenografi.Filmen har en spenningsfylt atmosfære og lekenhet som ble brukt som utgangspunkt da arbeidet ble lagt ned for å iscenesette denne fortellingen best mulig. Bevegelsesuttrykket er raskt og skiftende, med karikerte personligheter som tar oss inn i et univers med ramsalte replikker og barske sjørøvere. Dette gjør at fortellingen treffer tilskuerne på en annen måte enn det ord alene ville gjort. Lyddesignet har tatt en sterk inspirasjon fra tegneserieverden. Musikken er symfonisk med et folkemusikkpreg, inspirert av komposisjonen fra filmen forestillingen baserer seg på.

Skolesekken din er en spillefilm (Det andre teatret)

Scenekunst, Trinn: 1-7
Se for deg at skolesekken din plutselig ble en grotte full av minimennesker som trengte en ny dronning? Eller at en westernfilm utspilte seg i norskboka di? Eller at du var helten i en Fantasy-film der læreren din var din erkefiende!?​​​​​​​I «Skolesekken din er en spillefilm» lager improvisatører fra Det Andre Teatret teaterfilm med klasserommets fiende nr.1: Telefonen! Utstyrt med 10 iPhones lager de alt av musikk, lys og video i en interaktiv og gjennomsiktig forestilling, der klasserommet og elevene spiller hovedrollene.Forestillingen er under utvikling og ferdigstilles høsten 2019.

Snapjazz

Musikk, Trinn: 1-7
Hva vil det si å improvisere? Hva er jazz?Marius, Are og Peder har spilt sammen i mange år, men nå har de lyst til å prøve noe helt nytt. Vi kan love en nyskapende jazzkonsert med tre dyktige utøvere og elsker improviasjon og å spille konserter for barn i alle aldre.
Produksjonen er under utvikling, så her kommer det mer info etter hvert.

Tegn en bok (lærerstyrt)

Annet, Trinn: 6
I år er det 500 år siden den første norske boka.  Dette markeres over hele landet som BOKÅRET 2019.
DKS Nordland, i samarbeid med grunnskolene i Nordland blir med og markerer bokåret.

Aktiviteten skjer 1. oktober i løpet av skoledagen og styres av lærer(e) for klassen.TEGN EN BOK 1. OKTOBER 2019
Alle 6.trinnselever i Nordland inviteres med til å lage en tegning/bilde av en favorittbok, eller ei bok av din favorittforfatter.
Tegningen kan være en beskrivelse av en hendelse i boka, eller en oversikt over hva boka handler om. 
Vi sier ikke nei takk til fargerike tegniner av alle typer, fargeblyanter, tusj eller andre måter å bringe bilder på papiret.
En tegning framført som tegneserie av bokas innhold på arket går også an.

Det er noen krav:  alle tegninger skal ned på et A4-ark.
Nederst til venstre skal navn på elev føres inn, og øverst til høyre skal navn på forfatter eller bok føres inn.

Aktiviteten skjer 1. oktober i løpet av skoledagen og styres av lærer(e) for klassen.

Lærer får skannet alle tegninger, og oversendt til DKS Nordland etter en nærmere beskrivelse som du finner nederst på denne siden.Alle klasser som deltar er med i en konkurranse hvor 3 klasser kan vinne kr 3.000,- til klassekassen, og besøk i løpet av skoleåret av en bokillustratør.Alle tegninger som sendes over til DKS Nordland, som er skannet, vil i løpet av kort tid etter 1. oktober bli lagt ut på ei nettutstilling på http://www.scene8.no Vi oppfordrer også skolen til å stille ut bildene enten på skolebiblioteket eller kontakte sitt lokale folkebibliotek for å lage utstillinga der. Gjennom dette opplegget feirer vi bokåret i Norge og håper på flotte utstillinger på våre flotte biblioteker rundt i Nordland.Nasjonalbiblioteket har utarbeidet en plakatutstilling om bokhistorie for bibliotek. Vi oppfordrer skoler til å ta kontakt med sitt folkebibliotek for å høre om dette er noe som kommer til din kommune.----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Fremgangsmåte for innsending av bilder til DKS Nordland:Alle bildene skannes inn ett og ett i A4 format og sendes til: tegnenbok@nfk.no innen 4. oktoberIKKE skann flere bilder samtidig. Dette for å lettere opprette galleri av bilder fra hver skole. Man kan gjerne samle flere bilder/filer som sendes i samme epost, men pass på at epostleseren takler størrelsen på vedlegget dere sender over.
  • Valgfritt format; liggende eller stående.
  • Scann inn bildet (oppløsning bør være minimum 300-600ppi, 16-24 bits)
  • Lagre bilde i .JPG eller .TIFF filformat
  • Send bilde på epost til: tegnenbok@nfk.no
  • Vær oppmerksom på at det kan lønne seg å sende flere eposter hvis bildene tar mye plass. En vanlig epostleser har en maksgrense på 20-25Mb pr epost.
  • Husk å skrive hvilken skole som er avsender
  • Husk å skrive hvor mange tegninger som sendes totalt hvis du sender flere eposter

Uttrykksform
Åpne filter