Mosjøen videregående skole

Mosjøen videregående skole

Postadresse: Postboks 614, 8651 Mosjøen

Besøksadresse: Kirkegaten 9, 8656 Mosjøen

Telefon: 75 65 40 00

Kontaktperson: Kurt Henriksen, 97074526 , kurhen@vgs.nfk.no, Sigurd Lillebjerka Tverrå , 75654042, 91544456, sigtve@vgs.nfk.no (Avd.led musikk. Ny kontakt fra mars 2019)

Antall produksjoner: 4

  • Alle
  • Grunnskole

IESTEV - Hunnbjørnen

Musikk, Trinn: 8-VG3
En konsert med den svensk-samiske joikeren, rapperen og samerettighetsaktivisten Maxida Märak og det Narvik-baserte klassiske kammerorkesteret MiNensemblet.Maxida Märaks hardtslående tekster og atmosfæriske joik sammen med MiNensemblets visuelle og drømmende toner er en frisk og spennende miks av musikksjangre som skal turnere i kommunene på Sør-Helgeland med denne høsten.

Markens grøde LIVE - en høytopplesningskonsert

Litteratur, Trinn: VG2
Markens grøde - en høytlesningskonsert, er en bearbeidelse av Hamsuns Nobelprisroman. Konserten spilles av to formidlere og èn musiker.Vi forteller historien til nybrottsmannen Isak, som bygger opp gården Sellanrå, og hans møte med det moderne samfunnet gjennom gruvedrifta i fjellene rundt gården.Konserten løfter fram en økokritisk lesning av romanen og problematiserer forholdet mellom mennesket og natur.Prosjektet har lånt konserten som form, men litteraturen er i fokus.
Musikken forsterker og tydeliggjør tekstopplevelsen og skaper et rom som oppleves nært.Målet er å gjenskape en personlig leseropplevelse - i et kollektivt rom

Nordic Music days

Musikk, Trinn: VG1-VG3
En komposisjonsworkshop - for elevene på Musikklinjen.Den digitale poeten Leif Haglund og komponist Bjarne Kvinnsland besøker skoler og arrangerer verkstedsdag hvor det lages lydlagt poesi/lydpoesi/poetiske videoverk.
Elevene presenteres og utfordres på temaet Sannhet?, og vi ønsker å sammen undersøke hva sannhet kan bety. Hvem eier sannheten og hvem eier historien? Går det an å diskutere om musikken er sann? Min historie er like sann som din - men den blir aldri den samme historien.  Vi vil se på viktigheten av å fortelle flere sider og slippe til mange stemmer. Alle eier sin egen sannhet.Etter en temaintroduksjon får elevene assosiasjonsøvelser som de utfører sammen med med Leif Haglund og Bjarne Kvinnsland. Videre gjør vi opptak av ord og lyder, lager videoer som kan lages i klasserom eller nære omgivelser. Sampler, redigerer på stedet og etter en 3-timers økt sitter vi igjen med små lydverk/videoverk som publiseres på Nordic Music Days sin web. Her kan både skole, hjem og andre finne tilbake til verkene og følge med på samlingen som utvikler seg.
Ti bud

Kulturarv, Trinn: VG1-VG2
Barokk Boreal spiller TI BUD i sanger av Petter DassDet skal tevles i de 10 bud med sang, klimpring, fele, dans …og kortspill. Petter Dass’ ti bud-sanger innleder Katekismesangboka, Norges første barnebok (ferdigstilt i 1698) og en av Danmark-Norges mest utbredte bøker på 1700-tallet. Barokk Boreal framfører budsangene på ulike varianter av melodiene herr Petter brukte når han oversatte budene til vers og viser, noen av 1600-tallets mest folkekjære melodier, hentet fra skriftlige kilder og folkelig tradisjon. 

NB. Bruk tilgjengelig læremateriell, se pdf-dokument som ligger vedalgt. ​​​​​​​
Uttrykksform
Målgruppe
Åpne filter