Vest-Lofoten videregående skole

Vest-Lofoten videregående skole

Postadresse: Postboks 23, 8376 Leknes

Besøksadresse: Idrettsgata 64, 8370 Leknes

Telefon: 75654500

Kontaktperson: Ellinor Løvdal, 99259577, 75654591, elllov@vgs.nfk.no

Antall produksjoner: 5

  • Alle
  • Grunnskole
  • VGS

Fjell, Folk og industri - Museum Nord

Kulturarv, Trinn: VG1
Naturlandskapet i Nordland består av fjell i utallige varianter, forskjellige farger og utforminger. Fjellsider og knauser er slipt og formet etter isbreer og vær, og mennesket har satt sitt spor med omfattende bergverksvirksomhet i mange hundre år. Bergverksindustrien førte til tilflytting av arbeidskraft og befolkningsvekst, og bidro samtidig til teknologisk utvikling som fortsatt setter spor i landsdelen.Elevene introduseres i generell geologi, men dypdykk i interessant geologi for området. Elevene får innblikk i hvem menneskene var som startet letingene etter ressursene som lå gjemt i fjellet, og hvor kom kapitalen i fra. I tillegg til kulturarven som er igjen i dag.

Forfatterbesøk Ørjan Nordhus Karlsson

Litteratur, Trinn: VG2
Ørjan Nordhus Karlsson er fra Bodø, men bor i dag i Oslo.Han debuterte som forfatter i 2004. Han har han et opplegg for VGS der han snakker om scifi/dystopier og hva vi kan lære av dem (hvorfor de er så aktuell i vår tid).Dette er et opplegg på en skoletime. 

Intronauts (Figurteatret og Green Ginger)

Scenekunst, Trinn: 8-10
INTRONAUTSI en ikke for fjern fremtid kan folk kjøpe personlige rengjøringsarbeidere kalt Intronauts; menneskelige miniatyrarbeidere som injiseres i kroppen for å kunne utføre nødvendig vedlikehold.
Men hva skjer hvis rengjøreren din oppdager dine dårlige sider?
Og hvor mye vil du faktisk vite om hva som foregår inne i kroppen din?Green Ginger vil ta med publikum på en fantastisk reise dypt inn i menneskekroppen og menneskesinnet. En historie om stormannsgalskap, futuristisk teknologi, store sprøyter og en svært liten ubåt. Inspirert av klassiske sci-fi filmer og Green Gingers velkjente abstrakte og burleske humor vil Green Ginger gi deg ut av kroppen opplevelse. En tur som tar deg inn under huden. Dette blir gøy! Og som Green Ginger selv sier: What could possibly go wrog ... ?

KaviarFactory - Creation of a moment

Visuell kunst, Trinn: VG1-VG3
I utstillingen "Creation of a moment" ser KaviarFactory på fotografiet og betydningen av denne kunstformen.Med trettien internasjonale og nasjonale kunstfotografer, presenterer KaviarFactory forskjellige tilnærminger til fotografering og utfordrer våre ideer om hva et fotografi kan være i det 21. århundre.Besøk på årets utstilling på Kaviarfactory i Henningsvær for utvalgte klasser på Aust-Lofoten og Vest-Lofoten vgsDKS Nordland dekker utgifter til skyss.

Nowhere to hide

Film, Trinn: VG1-VG3
På flukt fra IS
Vi møter sykepleieren Nori Sharif. Han får et videokamera av regissøren Zaradasht Ahmed, og skal dokumentere sin hverdag i det krigsherjede Irak. Opptakene blir satt sammen med regissørens egne opptak av Nori og hans familie.
Opptakene starter i 2011 når amerikanerne trekker seg ut, og pågår til 2016. Gjennom Noris unike opptak ser vi den meningsløse volden stadig øke, og sikkerheten blir dårligere og dårligere i Noris landsby. Til slutt må Nori og hans familie selv legge ut på flukt fra IS.
Filmen har blant annet vunnet hovedprisen ved den prestisjefylte dokumentarfilmfestivalen IDFA, og «Amanda» for beste dokumentarfilm i 2017.
Uttrykksform
Målgruppe
Åpne filter