Bodø videregående skole

Bodø videregående skole

Postadresse: postboks 1462, 8041 Bodø

Besøksadresse: Amtmann Hegges vei 3 - 4, 8005 Bodø

Telefon: 75651500/ 75651623

Kontaktperson: Heather Hebbert, 75651623, 95839893, heaheb@vgs.nfk.no

Antall produksjoner: 5

  • Alle

"Fanget" - en reise i forbrukersamfunnets tankediktatur - Nordlandsmuseet

Kulturarv, Trinn: VG1
Er du sjef over dine valg eller er du fanget i forbrukersamfunnets diktatur?  Hver dag står du ovenfor mange muligheter og valg, der noen er klokere og mer gjennomtenkte enn andre. Dine valg påvirker andre, men er du klar over hvordan dette egentlig henger sammen? På 1700-tallet gikk vi fra nødvendighetsvarer til forbruksvarer, og i dag er vi helt avhengige av forbruksvarer som stadig må fornyes. Alle medier formidler nye produkter på markedet, og reklamen forteller hvor lykkelige vi kommer til å bli. Er du en slavedriver som opprettholder dette forbruksdiktaturet? Nytter det egentlig at noen få bremser opp?Vi gir deg ingen fasit på vår reise, men et klarere bilde av din rolle i dette spill.

Det vi ikke ser (Panta Rei Danseteater)

Scenekunst, Trinn: VG1-VG3
​​​​​​​I en travel og kaotisk hverdag har vi behov for å finne øyeblikk av ro når vi kommer hjem. Med utgangspunkt i dette behovet skaper Panta Rei Danseteater i samarbeid med koreograf Erik Kaiel en helt spesiell danseforestilling som kommer hjem til deg. Hjem til de rommene vi lever hverdagen vår i; stuer, hager, cafeer og byrom.I Det vi ikke ser undersøker fem unge kvinner hvilke tanker, følelser og erkjennelser som kommer til overflaten i det vi finner øyeblikk av ro. Forestillingen tilpasser seg hvert nye spillested, hvert nye hjem. Gjennom bruk av gester og rytme, samspill mellom danserne, sangeren og publikum vil hver versjon av Det vi ikke ser bli en unik, intim og spesiell opplevelse.Støttet av: Talent Norge og Sparebankstiftelsen DNBCo-produsert av DansiT og Dansens Hus

Du må ikke glemme - Nordlandsmuseet

Kulturarv, Trinn: VG1
Ved freden i 1945 ble det ofte brukt utsagn som «Aldri mer 9. april» og «Vi må ikke glemme». Målsetningen her var at vi måtte lære av de grusomme hendelsene som 2. verdenskrig representerte, og at samfunnet skulle arbeide for at slike grusomheter aldri mer skulle skje. Har samfunnet lært? Har vi lært? Har du lært? I Nordlandsmuseets kildemateriale fra 2. verdenskrig finner vi mange eksempler på grusomheter og overgrep, som spesielt rammet krigsfanger fra Sovjetunionen, men også andre grupper. Vi ønsker at elevene skal få bli kjent med dette kildematerialet. Vi vil også introdusere elevene for nyere historisk materiale, med målsetning om at vi aldri må glemme hva som kan hende dersom diskriminering og rasisme får aksept. Du må aldri glemme! 

Nordic Music days

Musikk, Trinn: VG1-VG3
En komposisjonsworkshop - for elevene på Musikklinjen.Forfatter Ruth Lillegraven og komponist Ole André Farstad besøker skolen og arrangerer verkstedsdag hvor det lages lydlagt poesi/lydpoesi/poetiske lydverk.

Ære være mine døtre

Litteratur, Trinn: VG2
Et besøk av forfatter og jounalist Lene Wold om innhold og arbeidsmetode i boka Ære være mine døtre - en fars fortelling om å drepe sitt eget barn. Boken tar for seg dagsaktuelle temaer som ære og skam, menneskerettigheter, tro og livssyn.
Uttrykksform
Åpne filter