Narvik videregående skole

Narvik videregående skole

Postadresse: , 8514 Narvik

Besøksadresse: Dronningensgate 68, 8514 Narvik

Telefon: 75 65 67 05 / 95 10 20 45

Kontaktperson: Johnny Kristiansen, 75656705, 95102045, johkri@vgs.nfk.no

Antall produksjoner: 5

  • Alle
  • Grunnskole

9 grader nord

Musikk, Trinn: 1-VG3
Vi kaller musikken vi spiller progressiv, etnisk musikk, sier Dipha Thiruchelvam. Sammen med storesøsteren Mira,og kompisene Jakob Sisselson Hamre og Jakob Sønnesyn danner hun det som blir omtalt som et av bergensbølgens nye stjerneskudd, 9 grader nord.Musikken byr på en blanding av en rekke ulike sjangre,som baila, flamenco, jazz og karnatisk musikk, men selv beskriver bandet sangene som energiske, mystiske og rytmiske. Eller som Bergens Tidende oppsummerte det: «9 grader nord er ganske enkelt et skikkelig bra band.»Med bare fire låter ute har de spilt et utall konserter og bergtatt publikum i alle aldre på små og store festivaler og konsertscener rundt omkring i Norge.9 grader nord for ekvator finner vi byen Jaffna, påøya Sri Lanka, hvor foreldrene til Mira og Dipha kommer fra. Med instrumenter som blant annet bambusfløyte og cajon tar bandet med publikum på en musikalsk reise nærmere instinktene.

Det skal ikke ofres - Narviksenteret

Kulturarv, Trinn: VG1
9.april 1940 angripes en rekke steder i Norge av Nazi-Tyskland. I Nord-
Norge fører 62 krigsdøgn til at 8500 mennesker mister livet, 64 skip går
ned og 86 fly styrter. I begynnelsen av juni kommer meldingen om at
allierte styrker trekker seg ut av Norge for å kjempe mot nazistene
andre steder i Europa.
10.juni 1940 overgis befolkningen og landet til
okkupasjonsmakten – en femårig tysk okkupasjon er i gang. Samtidig målivet gå videre.
Hvilke tilpasninger må enkeltmennesker gjøre når de tvinges til å leve
under en fremmed okkupasjonsmakt? Hvilke vanskelige valg konfronteres de
med? Elevene introduseres til temaet "Andre verdenskrig i Nord-Norge" og
enkelthistorier fra regionen gjennom bilder, dokumenter og gjenstander
fra Narvik Krigsmuseums rikholdige og unike samling.

Elever som arrangørkurs

Annet, Trinn: 6-VG3
Skolene er stadig i utvikling for å bli en viktigere arena for ulike type arrangementer både i og utenfor skoletiden. Det er viktig at hver skole har et apparat og en arrangørgruppe som legger til rette for at disse opplevelsene blir så gode som mulig.DKS Nordland tilbyr et heldags arrangørkurs hvor du får lære hva å arrangerere er, om ulike arrangementer, ulike arrangør-roller i et team og får tilgang ulike verktøy som gjør arrangørjobben enklere.Vi tar for oss de ulike rollene:
  • Vertskap
  • Markedsføring
  • Teknisk produksjon
  • Produksjonsleder
  • Kulturkontakten
Vi inviterer 4-5 elever pluss kulturkontakten på skolen til et 5 timers kurs inkl. lunsj. og det vil bli en liten konsert underveis. Se gjerne denne nettsiden/informasjonen før kurset starter 
​​​​​​​https://www.nfk.no/scene-8/ung-kulturproduksjon/elever-som-arrangor/Påmelding senest 28.august
Bakgrunn for at vi har påmelding er at vi skal få antall elever som deltar, og gjort riktig bestilling på mat for kurset.
PÅMELDING NARVIK 2. SEPTEMBER (Ankenes, Ballangen, Beisfjord, Bjerkvik, Frydenlund, Håkvik, Kjøpsvik)PÅMELDING NARVIK 3. SEPTEMBER (Narvik Montessori, Narvik U, Narvik vgs. Rombak Montessori, Skistua, Skjomen)PÅMELDING KONGSVIK 4. SEPTEMBER (Evenes,Kongsvik, Lødingen B og U, Ramsund, Vestbygd)

Fjell, Folk og industri - Museum Nord

Kulturarv, Trinn: VG1
Naturlandskapet i Nordland består av fjell i utallige varianter, forskjellige farger og utforminger. Fjellsider og knauser er slipt og formet etter isbreer og vær, og mennesket har satt sitt spor med omfattende bergverksvirksomhet i mange hundre år. Bergverksindustrien førte til tilflytting av arbeidskraft og befolkningsvekst, og bidro samtidig til teknologisk utvikling som fortsatt setter spor i landsdelen.Elevene introduseres i generell geologi, men dypdykk i interessant geologi for området. Elevene får innblikk i hvem menneskene var som startet letingene etter ressursene som lå gjemt i fjellet, og hvor kom kapitalen i fra. I tillegg til kulturarven som er igjen i dag.

Varsku! Markens Grøde

Litteratur, Trinn: VG1-VG2
Markens grøde – En skriveworkshop I fjor var det 100 år siden Markens grøde ble utgitt. Knut Hamsun fikk Nobels litteraturpris for romanen i 1920.I denne drama -  og skriveworkshopen inviteres elevene inn i Markens grødes romanunivers. Gjennom fortelling, skriveøvelser, dilemmaer og rollespill undersøker vi sentrale problemstillinger i Markens Grøde sett fra en av hovedpersonene;  Ingers perspektiv.
Uttrykksform
Målgruppe
Åpne filter