Bankgata ungdomsskole

Bankgata ungdomsskole

Postadresse: Bankgata 26, 8005 Bodø

Besøksadresse: Bankgata 26, 8005

Telefon: 75556620

E-post:bankgata.skole@bodo.kommune.no

Kontaktperson: Solveig Mohagen, mohsol@bodo.kommune.no

Antall produksjoner: 7

  • Alle

Bodø filmfestival: workshop

Film, Trinn: 9
Filmlyd - et lynkurs!
Dette kurset er en kjapp innføring i hvordan man sikrer god opptakslyd fra filmsettet og hvordan man planlegger, tenker, bearbeider og legger til lyd i etterarbeidet. God lydkvalitet i film er viktig for å kunne gi publikum en helhetlig filmopplevelse, men lyd er også et kreativt verktøy for filmskaperne i filmfortellingen.Elevene får bli kjent med litt av Magne Pettersens filmografi, det kommer til å bli vist filmklipp med tanke på hvordan lyd er brukt, og kurset krever delvis deltakelse fra elevene i salen.Kursets varighet er 90 minutter.

Carmen komprimert (høst 2019) (Arktisk filharmoni)

Scenekunst, Trinn: 10
Carmen komprimert – Carmen på en timeForføreren, erobreren og radikaleren Carmen krever friheten til å elske hva, hvem og når hun vil.​​​​​​​Den vakre sigøynerkvinnen Carmen forfører menn med sin utfordrende væremåte. Korporalen Don Jose og tyrefekteren Escamillo faller begge for henne, og sjalusien mellom dem får skjebnesvangre konsekvenser for Carmen.Vi møter Fortelleren i samtale med den gamle Don José i de spanske fjellene, og ber ham fortelle sin historie. Gjennom Josés egne ord, trer historien fram, og vi møter hele persongalleriet: Carmen, Toreadoren, bandittene og hans tapte kjærlighet, Micäela.Vi presenterer en times forestilling av Carmen, komprimert! Forestillingen består av høydepunkter fra Carmen av Bizet: de viktigste ariene, ensemblene og melodiene. -I løpet av timen vil vi ha fått et forhold til karakterene og musikken i Bizets Carmen, gjennom en minimalistisk, men effektiv sceneverden.
Regi og replikker: Sigve BøeSangtekster: Åse KrystadMusikk: Bizets musikk bearbeidet og tilrettelagt av Øystein JægerArktisk Filharmoni og studenter fra Kunsthøgskolen i Oslo, Operahøgskolen

Film-workshop (høst 2019 Bodø) [ny uke: 40]

Film, Trinn: 10
Her blir det litt om kunstneren og hva han har gjort og en vinkling på hvordan det har foregått med tanke av at elvene skal lage egne prosjekter. Noen av elevene er allerede i gang.Jeg oppfordrer alle elevene til å stille spørsmål til ting de kunne tenkt seg å vite mer om ang. filmproduksjon og prosessen filmproduksjon er. Lærerne er også velkomne til å stille spørsmål på forhånd de også.Fokuset vil være på 'hvordan få til noe man ønsker å gjøre'. Hvordan få realisert dette prosjektet og denne filmen de ønsker å lage. Ha et mål først og deretter; hvordan nå må målet; gjennomfør planen.

​​​​​​​Logg på med Bodø-kommune-eposten og legg inn maks 10 spørsmål fra hver klasse.
Spørsmålsskjema

Minner også på de vedlagte pdf-ene med filmkriterier og hvordan lage film med 10.-trinn som svarer på en rekke spørsmål ang. basiskunnskaper om filmproduksjon.

Filmfest Salten Q&A + galla (vår 2020)

Film, Trinn: 10
Mer info kommer...

Forfatterbesøk med Jan Tore Noreng (vår 2020)

Annet, Trinn: 8
Jan Tore Nordeng kommer på forfatterbesøk.

Kald krig

Kulturarv, Trinn: 10
Norges rolle i den kalde krigen.
Elevene får mer utfyllende kunnskap om den kalde krigen, og hvilken betydning den hadde for Bodø og Nord-Norge! Et eget opplegg tilrettelagt for 10. klasse, hvor vi går nærmere inn på den kalde krigens store påvirkninger, både militært og sivilt i Nord-Norge. Fra å være utenfor allfarvei, befant vi oss plutselig midt i skuddlinjen, eller smørøyet, alt etter hvordan man ser det. Elevene får teste ulike aktiviteter som var knyttet til Norges rolle i den kalde krigen.

Ungdommens fantastiske festival med Virkelig (høst 2019)

Annet, Trinn: 8
Her får den nye ungdommen i Bodø kommune et møte med alle de tilbudene som de gratis kan delta på.I tillegg kommer bandet Virkelig for å ta en liten konsert og fortelle litt smått om veien sin ifra ung ungdom til etablert bandet ifra Bodø. Spennende!Eget info-skriv er sendt ut til alle skolene. Områdetkart ligger i vedlegg her på siden. Send oss en e-post hvis det er noe dere lurer på, om det er transport til og fra eller annet. Vi er behjelpelige.
Uttrykksform
Åpne filter