Skjerstad Oppvekstsenter

Skjerstad Oppvekstsenter

Postadresse: Graddveien 21, 8102 Skjerstad

Besøksadresse: Graddveien 21, 8102 Skjerstad

Telefon: 75 55 48 40

E-post:skjerstad.os@bodo.kommune.no, anne.m.brekkan@bodo.kommune.no (Rektor)

Kontaktperson: Anne Margrethe Brekkan, anne.m.brekkan@bodo.kommune.no, Katrine Bergem, 75 55 48 60, 75 55 48 50, kathrine.bergem@bodo.kommune.no (Kulturkontakt for både Skjerstad og Misvær)

Antall produksjoner: 8

  • Alle

Animasjonsverksted

Film, Trinn: 6
Meike Zylmann holder kurs i det å lage animasjonsfilm for byens 6.klassinger, samt mellomtrinnet på skoler som er fådelte.NB! Noen skoler får flere elevgrupper enn tidligere, så det er viktig med aktive lærere som er tilstede i klasserommet sammen med Meike.

Ersvika Sami Siida

Kulturarv, Trinn: 6
Elevene får oppleve en siida der vi jobber mot felles mål. Målet er å overleve dagen på en gammeldags måte. Barna får lære om planter og urter og den samiske levemåten både i ny og gammel tid. Nytt av året er at det er etablert ei smie i siidaen der barna får prøve seg på å smi kroker. I den gruppen er det behov for å bruke en lærer som hjelper til med å passe på. Det er plass til tre elever om gangen, da det er viktig med høy sikkerhet der. Det er viktig at elevene har gode klær etter været, de skal være ute en hel skoledag. Det vil bli bållukt i klærne. Hvis det blir veldig dårlig vær er det nok plass under tak til alle elevene, men målet er å være ute. Det blir laget mat i løpet av dagen, men det kan være greit med en ekstra matpakke i tilfelle noen av elevene ikke vil spise det som blir servert, eller om noen har allergier som må tas hensyn til. Hvilken mat som blir laget vil variere litt. Det vil være mange forskjellige ting som elevene kan velge å være med på, for eksempel matlaging, smie, forskjellige håndtverksteknikker med mer. Starten der det blir fortalt om samisk liv i gamle dager er obligatorisk for alle å være med på.Les mer om Ersvika Sami Siida her...

Eventyret om Beethoven (vår 2020)

Musikk, Trinn: 3
EVENTYRET OM BEETHOVEN.
I anledning 250 -års jubileet for Ludvig van Beethovens fødsel har vi plukket fram eventyret om Beethoven fra serien om kjente komponister, skrevet av Minken Fosheim.Forestillingen handler om Ludvig van Beethovens spennende liv, fra han var en liten gutt, til han spilte for konger og keisere som berømt komponist. Og vi får selvsagt høre historien om hvor vanskelig det ble for han da han litt etter litt mistet hørselen og ble døv.Dukken Amadeus Marcellus Octavian Rosenstjert krydrer forestillingen med muntre innspill, og påstår at han er en av verdens beste dirigenter og komponister.Kombinasjonen av korte musikkstykker av Beethoven i kombinasjon med fortelling, gjør forestillingen godt egnet for elever på småtrinnet.
Forteller/sanger: Isa Katharina GerickeDukkespiller: Helene Byhring FosheimOrkester: Arktisk Filharmoni

Film-workshop (høst 2019 Bodø) [ny uke: 40]

Film, Trinn: 10
Her blir det litt om kunstneren og hva han har gjort og en vinkling på hvordan det har foregått med tanke av at elvene skal lage egne prosjekter. Noen av elevene er allerede i gang.Jeg oppfordrer alle elevene til å stille spørsmål til ting de kunne tenkt seg å vite mer om ang. filmproduksjon og prosessen filmproduksjon er. Lærerne er også velkomne til å stille spørsmål på forhånd de også.Fokuset vil være på 'hvordan få til noe man ønsker å gjøre'. Hvordan få realisert dette prosjektet og denne filmen de ønsker å lage. Ha et mål først og deretter; hvordan nå må målet; gjennomfør planen.

​​​​​​​Logg på med Bodø-kommune-eposten og legg inn maks 10 spørsmål fra hver klasse.
Spørsmålsskjema

Minner også på de vedlagte pdf-ene med filmkriterier og hvordan lage film med 10.-trinn som svarer på en rekke spørsmål ang. basiskunnskaper om filmproduksjon.

Filmfest Salten film og Q&A (vår 2020)

Film, Trinn: 10
21. og 22. april har vi film og Q&A i Fram Kino. Det blir ikke FilmOrama. Mer info kommer.

Filmfest Salten galla (vår 2020)

Film, Trinn: 10
Det blir Filmfest Salten galla og Filmvisning med Q&A som vanlig, men FilmfestOrama utgår. Mer info kommer...

Frøknene på Løp

Kulturarv, Trinn: 3
Frøknene på Løp var viden kjent langt utover kommunens grenser, og skilte seg ut både i klesdrakt, språk og vaner.Elevene blir gjennom dramatisering tatt med over 100 år tilbake i tid og får slik et innblikk i livet på gården og forskjellene mellom arbeidsfolk og” finfolk”. Gården har vært bopel for embetsmenn og «vanlige» folk, og gårdens historie har satt sitt preg på de siste beboerne, søstrene Hanna og Arnolda.På en kort omvisning får elevene se frøknenes personlige eiendeler og utstyr som er på gården. Her lærer vi om utstyr og redskap som ikke lengre er vanlig i vår tid. Frøknene hadde mange interesser, de likte blant annet og male og bake, det får også elevene gjøre mens de er på besøk. Selvfølgelig blir det tid til å kose seg med havrekjeks etter gammel oppskrift fra Løp før avreise.Havrekjeksene inneholder egg og sukker. Ta med alternativ mat dersom noen er allergisk mot dette.

Tegn en bok

Annet, Trinn: 6
Tegn en bokI år er det 500 år siden den første norske boka.  Dette markeres over hele landet som BOKÅRET 2019.
DKS Nordland, i samarbeid med grunnskolene i Nordland blir med og markerer bokåret.TEGN EN BOK 1. OKTOBER 2019
Alle 6.trinnselever i Nordland inviteres med til å lage en tegning/bilde av en favorittbok, eller ei bok av din favorittforfatter.
Tegningen kan være en beskrivelse av en hendelse i boka, eller en oversikt over hva boka handler om. 
Vi sier ikke nei takk til fargerike tegniner av alle typer, fargeblyanter, tusj eller andre måter å bringe bilder på papiret.
En tegning framført som tegneserie av bokas innhold på arket går også an.

Det er noen krav:  alle tegninger skal ned på et A4-ark.
Nederst til venstre skal navn på elev føres inn, og øverst til høyre skal navn på forfatter eller bok føres inn.

Aktiviteten skjer 1. oktober i løpet av skoledagen og styres av lærer(e) for klassen.

Lærer får skannet alle tegninger, og oversendt til DKS Bodø etter en nærmere beskrivelse som du finner nederst på denne siden.Alle klasser som deltar er med i en konkurranse hvor 2 klasser kan vinne besøk i løpet av skoleåret av en bokillustratør og 1 klasse kan vinne  kr 3.000,- til klassekassen,.Alle tegninger som sendes over til DKS Bodø, som er skannet, vil i løpet av kort tid etter 1. oktober bli lagt ut på ei nettutstilling på http://www.scene8.no Vi oppfordrer også skolen til å stille ut bildene enten på skolebiblioteket eller kontakte sitt lokale folkebibliotek for å lage utstillinga der. Gjennom dette opplegget feirer vi bokåret i Norge og håper på flotte utstillinger på våre flotte biblioteker rundt i Nordland.Nasjonalbiblioteket har utarbeidet en plakatutstilling om bokhistorie for bibliotek. Vi oppfordrer skoler til å ta kontakt med sitt folkebibliotek for å høre om dette er noe som kommer til din kommune.----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Fremgangsmåte for innsending av bilder til DKS Nordland:Alle bildene skannes inn ett og ett i A4 format og sendes til: dks@bodo.kommune.no innen 3. oktoberIKKE skann flere bilder samtidig. Dette for å lettere opprette galleri av bilder fra hver skole. Man kan gjerne samle flere bilder/filer som sendes i samme epost, men pass på at epostleseren takler størrelsen på vedlegget dere sender over.Scann inn bildet (oppløsning bør være minimum 300-600ppi, 16-24 bits)Lagre bilde i .JPG eller .TIFF filformat, filnavn skal være skolenavn etterfulgt av klasse, for eksempel: "kulturskolen_a.tiff" eller ".jpg"Send bilde på epost til: dks@bodo.kommune.no med emnefelt "tegn en bok"Vær oppmerksom på at det kan lønne seg å sende flere eposter hvis bildene tar mye plass. En vanlig epostleser har en maksgrense på 20-25Mb pr epost.Husk å skrive hvilken skole som er avsenderHusk å skrive hvor mange tegninger som sendes totalt hvis du sender flere eposter
Uttrykksform
Åpne filter