Eltoft Montessoriskole

Eltoft Montessoriskole

Postadresse: Steinfjordveien 291, 8360 Bøstad

Besøksadresse: Steinfjordveien 291, 8360 Bøstad

Telefon: 90369000

E-post:post@eltoftmontessoriskole.no

Kontaktperson: Frank Robert Svendsen, 90369000, frs@eltoftmontessoriskole.no

Antall produksjoner: 3

  • Alle

1 1/2 - en fortelling om ensomhet (Frida Odden Brinkmann)

Scenekunst, Trinn: 1-7
Hva skjer når dukkemannen Antero starter på nytt i et tomrom? Der kan han være akkurat den han er, og det blir ikke noe bråk. Men han trenger noen å danse med! Et par sjongleringsballer kanskje? Eller en kjæreste?Antero er middelaldrende, kortvokst og kommer lett i krangel. Han elsker frynser og sollyset fra lampa. Antero kan være hva som helst; en sjonglerende cowboy for eksempel.Det er deilig å få en ny sjanse, begynne på nytt, helt alene. Eller? Hvem er den stemmen? Den rare kvinnen som dukker opp og ikke lar ham være i fred? Hmm...Antero trenger noen å danse med. I avisen finner han kjærester av forskjellig kaliber, bare én passer til ham! Men når hun plutselig ringer på døren får han panikk... Hun heter Andrea og elsker alt i leiligheten hans...Frida Odden Brinkmann er sjonglør og sirkusartist, og med 1 ½ forenes figurteater og nysirkus i en underfundig soloforestilling.

Besøk på LIAF

Visuell kunst, Trinn: 5-7
Elevene skal besøke Lofoten Internasjonale Kunstfestival (LIAF) som foregår i Svolvær i hele september. LIAF er en av Norges viktigste kunstfestivaler og foregår annethvert år.Les mer om LIAF og programmet for 2019 på www.liaf.noTema for hele festivalen er "tidevannssonen" i konkret og overført betydning. En rekke kunstnere har gjennom et helt år jobbet med viktige spørsmål rundt tidevannet, livet i og ved havet, klimaspørsmål, alternative energikilder og mye mer. I den uken Vestvågøy kommer på besøk vil det være mye fokus på tang og tare! På utstillingene i Svolvær får vi se og oppleve mye av det de har jobbet med. Dette skal vi gjøre sammen med  Alibier, en gruppe formidlere som bruke "LAIV" og rollespill i formidlingen.Formidler fra LIAF kommer til skolen i mai/juni for å invitere elevene som neste år er 5. til 7.klasse, svare på spørsmål og fortelle litt mer om festivalen. Avtales med skolene direkte. Varighet ca 30 minutter.

La Linea

Musikk, Trinn: 1-7
En linje kan være en strek eller en grense. Av og til kan den også være usynlig, som noe vi har i hodet eller i tankene. Hva om linjen forsvinner?

​​​​​​​ I denne produksjonen møter vi de to belgiske musikerne Aurélie Dorzée og Tom Theuns. De har valgt å jobbe med problemstillinger som oppstår når vi som mennesker må forholde oss til en linje eller grense. Med sin egen grenseløse musikk som utgangspunkt, iscenesettes situasjoner der linjen kan oppleves som en fysisk eller mental grense. Hva vil det si å være på innsiden eller utsiden? Tematikken i La Linea kan også være et innspill til dagens migrasjonsproblematikk. Forestillingen er i hovedsak nonverbal og det synges på Gibberish (også kalt Kaudervelsk), som er et lekespråk uten mening. Satt i kontekst kan allikevel Gibberish gi mening.
Uttrykksform
Åpne filter